Succesvol zaken doen op internet

Content4all, uw ervaren partner voor e-business, product management en content beheer

Web design, gebruiksgemak, klantvertrouwen, eenvoud, toegankelijkheid, productinformatie, functionaliteit

Gebruikersvriendelijkheid

Succesvolle webwinkels kenmerken zich door het feit dat deze prettig zijn in gebruik; sites waarop gebruikers gemakkelijk hun weg vinden. Tevens is een goede webwinkel snel en geoptimaliseerd voor computers, tablets en telefoons. Uiteindelijk draait alles om gebruiksgemak (usability) en klantvertrouwen (engagement).

Eisen waaraan een goede webwinkel moet voldoen zijn:

  • eenvoud : overzichtelijke en heldere navigatie in combinatie met ruim opgezette pagina's met goed fotomateriaal en simpele bewoordingen, afgestemd op de doelgroep.
  • toegankelijkheid : naarmate een assortiment groter is, wordt het belang van een goede productindeling groter. Ook mag een Google-achtige zoekfunctie niet ontbreken.
  • productinformatie : uitgebreide omschrijvingen en specificaties, goede productfoto's, concurerende prijzen, snelle levering, geen of lage verzendkosten.
  • functionaliteit , zoals: Google-achtige zoekmachine, winkelwagentje, diverse betaalmethodes (iDeal, credit card), recenties en online helpdesk (chat, bel mij).

Webwinkels die aan bovenstaande criteria voldoen en een actueel en compleet assortiment voeren , geven klanten het vertrouwen dat ze met een professionele en betrouwbare organisatie van doen hebben. Met name het effect van klantenrecenties moet niet onderschat worden. Webwinkels die aangesloten zijn bij garantiefondsen of andere organisaties die de belangen van de klanten behartigen, scoren over het algemeen beter dan webwinkels die dat niet hebben.

Het ontwerp van de website moet hierop afgestemd zijn. Content4all kan u hierin adviseren. Samen met u stellen wij het programma van eisen en wensen voor de webwinkel op en selecteren we met u de leverancier die dit het beste kan realiseren. Hierbij spelen ook veel technishce aspecten een rol. Door onze jarenlange ervaring op dit gebied kan voorkomen worden dat u een lang en kostbaar traject ingaat met een onzekere uitkomst. Wij doen graag voor u de volledige projectcoordinatie en nemen wij ook de eindverantwoordelijkheid op ons.

Content4all, uw adviseur en projectpartner bij de realisatie van uw webwinkel.